Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2014. gada 10. septembris

Aroniju-kabaču (ābolu) ievārījums





Daudzas saimnieces ir iecienījušas aroniju sīrupu ar ķiršu lapām - http://marineejam.blogspot.com/2011/08/a…
Bet piekritīsiet - katru reizi saskaramies ar pārpalikušo ogu problēmu. Ārā mest - nu tā kā žēl... Bet ko iesākt?
Es to atrisināju šādi - ņemu un savāru zaptē!

Tātad! Uz kilogramu ogu ņemu apmēram 3 kilogramus kabaču (nomizotu un bez sēkliņām). Kabacīšus sagriežu kubiņos un lieku katlā. Uz nelielas uguns vāru, kamēr kabači izšķīduši. Pa to laiku sablenderēju aronijas (var arī izlaist caur gaļas maļamo mašīnu). Lieku klāt kabačiem, vēlreiz uzvāru un ļauju kādas minūtes mierīgi burbuļot. Tad beru klāt 2 kg cukuru un karsēju kā jau parasti ievārījumu. Vēl uz beigām pēc garšas pieberu citronskābi. Var citronskābes vietā pievienot sablenderētu citronu - ievārījumam tad būs interesanta citrona piegarša. Visu karsēju, kamēr ievārījums sāk sabiezēt un veidot marmelādi. Verdošu pildu burciņās, aizvākoju, sasedzu un ļauju lēnām atdzist.
Ziemā pie pankūkām vai uz baltmaizes šķēles, un vēl piena krūze - mmmmmmm!!! Gardi!!!

Vēl kabaču vietā var izmantot ābolus. Ābolus sagriež un ar visu mizu un sēklotni vāra, kamēr izšķīst. Tad izberž caur sietu, pievieno sablenderētas aronijas, cukuru un vāra gatavu. Citronskābe šajā gadījumā nebūs vajadzīga, jo āboliem jau ir savs skābumiņš.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru