Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2014. gada 5. septembris

Ābolu-vīnogu ievārījums





Šo ievārījumu vāru jau vairākus gadus. Ir patiešām ļoti garšīgs. Nezinātājs nepateiks, ka ar vīnogām gatavots - parasti domā, ka brūklenes vai dzērvenes. Apmēram tā arī garšo.

Visparastākās zilās māju vīnogas nolasa no ķekara. Ber katliņā, pielej pavisam nedaudz ūdens un vāra, kamēr izšķīst. Karstu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no mizām un kauliņiem.
Ābolus nomazgā, sagriež gabaliņos. Ber katliņā, pielej nedaudz ūdens un vāra, kamēr izšķist. Karstu izberž caur sietu, lai atdalītu mizas un sēklas. Ābolus vāra nemizotus un ar visām sēkliņām. Sēkliņas piedos ievārījumam īpaši ābolīgu garšu.
Uz 3 litriem ābolu biezeņa ņem 1 litru vīnogas un 2 kg cukura. Visu liek katlā un kārtīgi savāra. Karstu pilda burciņās, aizvāko un sasedz, lai lēnām atdziest.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru