Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2015. gada 28. augusts

Aroniju sukādes


Aronijas - 1 kg
Cukurs - 1 kg
Ūdens - 1 glāze
Citronskābe - 1 tējk.
Vaniļas cukurs - 1 paciņa








Aronijas aplej ar aukstu ūdeni un mērcē 24 stundas (ūdeni 2x nomaina).
No ūdens un cukura uzvāra sīrupu. Verdošā ieber aronijas un nelielā karstumā vāra gatavas - apm. 1 stundu. Vārīšanās beigās pieber vaniļu, citronskābi un vēl nedaudz pavāra.
Ogas liek kāstuvītī un atstāj uz nakti, lai notek liekais šķidrums.
No rīta ogas liek žāvētājā un kaltē gatavas. Ja nav žāvētāja - izber vienā kārtā uz paplātes un kaltē istabas temperatūrā.
Uzglabā stikla burkā, pārkaisītas ar cukuru.
Sīrupu uzvāra, karstu pilda tīrās burkās vai pudelēs, aizvāko. Ziemā izmanto, gatavojot limonādes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru