Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2014. gada 19. augusts

Vasarīgi salāti ziemai



Burciņas (1litrs) dibenā liekam 3 – 4 diļļu un pētersīļu zaļumu zariņus, 1 pārgrieztu ķiploka daiviņu, ja vēlaties, varat ielikt dažus gabaliņus čili, 1 vidēja lieluma sīpolu, sagrieztu gredzenos, 1 salmiņos sagrieztu saldo piparu , tad sagrieztus gurķus un tomātus. Dārzeņus liekam blīvi, mazliet piespiežot. Virsū liekam 4 – 5 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 2 – 3 lauru lapas.
Gatavo marinādi: uz 2 litriem ūdens vajag pusi glāzes cukura, 3 ēdamkarotes sāls. Kad ūdens uzvārīsies, ielejam 150 gr 9% etiķa un marinādi uzreiz lejam burciņā.
Burciņas pasterizē, aizvāko. Ziemā marinādi nolej, dārzeņus izliek salātu traukā un aplej ar augu eļļu pēc garšas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru