Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2014. gada 1. septembris

Vītināti tomātiņi


Principā - nekā sarežģīta. Tikai pats process ir samērā laikietilpīgs. Bet rezultāts - lielisks!!! Un kas var būt labāks par paša vītinātu tomātiņu uz rupjmaizes šķēles vai arī salātos ar sieru!!!


Es šeit izmantoju tomātu šķirni De barao. Liekas, ka viņi ir tieši vītināšanai paredzēti!
Tātad - tomātus pārgriež uz pusēm, ja lielāki - četrās daļās. Izņem sēklotni un kārto uz cepamplāts, kuru iepriekš izklāj ar cepampapīru un ieziež ar eļļu. Tomātus pārslaka ar eļļu (pavisam nedaudz), pārkaisa ar maltiem pipariem un sāli. Var pārkaisīt arī kaltētus zaļumus - tas kā nu kuram patīk. Plāti liek cepeškrāsnī. Temperatūru noregulē uz 100-120 grādiem, ja ir - ieslēdz ventilatoru. Vītināšanas ilgums - 2 līdz 3 stundas (atkarīgs no cepeškrāsns). Gatavos tomātiņus karstus kārto burciņās, pa starpām iekaisa ķiplokus, katru kārtu pārlej ar eļļu. Glabā ledusskapī.
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru