Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Vītināti tomāti


Tomāti (ne pārāk lieli)
Sausie aromātiskie garšaugi - pēc izvēles
Rupjā sals
Ķiploki
Augu eļļa












Tomātus pārgriež uz pusēm,izgriež kātiņa vietu un ar karotīti izņem sēklotni. Sēklotni var vēlāk izmantot konservēšanā. Cepešplāti ieziež ar eļļu. Uz plāts kārto tomātu pusītes,pārkaisa ar rupjo sāli,garšaugiem pārslaka ar augu eļļu un liek cepeškrāsnī.















Temperatūru noregulē uz 80-100 grādiem,viss vītināšanas process ilgs apm.3-5 stundas - atkarīgs no cepeškrāsns. Cepeškrāsns durtiņas pavisam ciet netaisa,bet atstāj nelielu spraugu,lai nesakrājas liekais tvaiks.
Gatavus tomātiņus atdzesē,liek burkā,katrai kārtai pārliek ķiploku šķēlītes,pārlej ar augu eļļu,glabā ledusskapī. Izmantot var cepot picas,salātos,tāpat uz sviestmaizes,kā piedevu gaļas ēdieniem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru