Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2011. gada 26. jūlijs

Gurķu ruletītes*


1 kg gurķi (vēlams lieli,var būt pārauguši)
50 gr svaigas dilles
20 gr svaigi estragona zaļumi
1 ķiploks
15-20 upeņu lapas
50 gr sāls
50 ml ābolu etiķis
1/2 litra ūdens













Gurķus nomazgā,nomizo un gareniski sagriež apm. 1 cm biezās loksnēs.Zaļumus nomazgā,apžāvē un sasmalcina. Upeņu lapas nomazgā,apžāvē.
Gurķu loksnes kārtām liek traukā,katru kārtu pārkaisa ar sāli,zaļumiem un sasmalcinātiem ķiplokiem. Virsējo kārtu noklāj ar upeņu lapām.
Ūdeni kopā ar etiķi uzvāra,un karstu pārlej gurķiem. Uzliek slogu un noliek vēsā vietā uz 24 stundām.
Otrā dienā gurķus kopā ar zaļumiem tin ruletītēs. Burkas apakšā liek upeņu lapas,tad kārto ruletītes. Marinādi,kurā mirka gurķi,uzvāra,pārlej ruletītēm,burkas sterilizē un aizvāko.

R31652_large

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru