Sveicināti!!! Patiesi prieks, ka apmeklējāt manis izveidoto konservēšanas receptīšu krātuvīti! Šeit esmu apkopojusi idejas no dažādām interneta vietnēm. Ceru, ka atradīsiet sev ko noderīgu. Lai izdodas!!!
Meklēt šajā emuārā
piektdiena, 2015. gada 28. augusts
Aroniju sukādes
Aronijas - 1 kg
Cukurs - 1 kg
Ūdens - 1 glāze
Citronskābe - 1 tējk.
Vaniļas cukurs - 1 paciņa
Aronijas aplej ar aukstu ūdeni un mērcē 24 stundas (ūdeni 2x nomaina).
No ūdens un cukura uzvāra sīrupu. Verdošā ieber aronijas un nelielā karstumā vāra gatavas - apm. 1 stundu. Vārīšanās beigās pieber vaniļu, citronskābi un vēl nedaudz pavāra.
Ogas liek kāstuvītī un atstāj uz nakti, lai notek liekais šķidrums.
No rīta ogas liek žāvētājā un kaltē gatavas. Ja nav žāvētāja - izber vienā kārtā uz paplātes un kaltē istabas temperatūrā.
Uzglabā stikla burkā, pārkaisītas ar cukuru.
Sīrupu uzvāra, karstu pilda tīrās burkās vai pudelēs, aizvāko. Ziemā izmanto, gatavojot limonādes.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru