Sveicināti!!! Patiesi prieks, ka apmeklējāt manis izveidoto konservēšanas receptīšu krātuvīti! Šeit esmu apkopojusi idejas no dažādām interneta vietnēm. Ceru, ka atradīsiet sev ko noderīgu. Lai izdodas!!!
Meklēt šajā emuārā
piektdiena, 2014. gada 5. septembris
Ābolu-vīnogu ievārījums
Šo ievārījumu vāru jau vairākus gadus. Ir patiešām ļoti garšīgs. Nezinātājs nepateiks, ka ar vīnogām gatavots - parasti domā, ka brūklenes vai dzērvenes. Apmēram tā arī garšo.
Visparastākās zilās māju vīnogas nolasa no ķekara. Ber katliņā, pielej pavisam nedaudz ūdens un vāra, kamēr izšķīst. Karstu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no mizām un kauliņiem.
Ābolus nomazgā, sagriež gabaliņos. Ber katliņā, pielej nedaudz ūdens un vāra, kamēr izšķist. Karstu izberž caur sietu, lai atdalītu mizas un sēklas. Ābolus vāra nemizotus un ar visām sēkliņām. Sēkliņas piedos ievārījumam īpaši ābolīgu garšu.
Uz 3 litriem ābolu biezeņa ņem 1 litru vīnogas un 2 kg cukura. Visu liek katlā un kārtīgi savāra. Karstu pilda burciņās, aizvāko un sasedz, lai lēnām atdziest.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru