Uz 3 litru burku:
Gurķi - 1.8-2 kg
Ķiploki - 6 daiviņas
Ķiršu lapas - 2 gb
Upeņu lapas - 3 gb
Melnie pipari - 30 graudiņi
Asie pipari - 3 lielas pākstis
Mārrutku lapas - 1/2 no lielas lapas
Mārrutka sakne - gabaliņš mazā pirkstiņa izmēros
Dilles - 2 ziedu rozetes
Lauru lapas - 2 gb
Koriandrs - 10 graudiņi
Estragons,baziliks - 3-4 zariņi (pēc vēlēšanās)
Šnabis - 3 ēd.kar.
Ūdens - 1.2-1.3 litri
Sāls - 72-73 gr
Cukurs - 144-146 gr
Etiķis 9% - 120 ml
Gurķīšus uz 6-8 stundām iemērc aukstā ūdenī. Ūdenim jābūt ļoti aukstam un ik pa laikam vēlams nomainīt,lai gurķīši sanāktu kraukšķīgi. Kad 6 stundas pagājušas,ūdeni nolej,gurķīšus nomazgā,nogriež galiņus. Sagatavo bļodu ar ledus aukstu ūdeni. Gurķīšiem uzlej verdošu ūdeni,pēc tam uzreiz iemet aukstajā ūdenī. Burkā kārtām liek gurķus un garšvielas.
Marinādei savāra ūdeni,sāli un cukuru. Nedaudz atdzesē. Būrkā vispirms ielej etiķi un šnabi,tad piepilda ar karsto marinādi. Burkas liek sterilizēties 60 grādu karstā ūdenī. Uz lēnas uguns karsē un uzmana - kad gurķīši maina krāsu,ņem burku ārā un aizvāko.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru