Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2011. gada 13. augusts

Rasoļņiks ar gurķiem un grūbām *



4.kg svaigi gurķi
05.l tomātu mērce
400gr.rīvēti burkāni
400.gr sagriezti sīpoli
2gl nevārītas grūbas
4ēdk sāls
3 ēdk etiķis 9%
1 ēdk dilles
0.5 l eļļa











Gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pieber sāli un noliek uz 2-4 stundām, lai atsulojas. Pa to laiku sasmalcina sīpolus, sarīvē uz rupjas rīves burkānus un uz pannas apcep. Visus receptē paredzētos produktus (izņemot etiķi) liek katlā un sautē 1.5 stundas uz lēnas uguns. 5 min pirms sautēšanas beigām pielej etiķi. Karstu pilda burkās, aizvāko.

8 komentāri:

  1. sanāca 8 720 ml burciņas. Paldies par recepti! Garša kā nākas.

    AtbildētDzēst
  2. Būs jāizmēģina,kā reiz nopirkušās grūbas

    AtbildētDzēst
  3. No gurķiem to atsulojošo siliņu jänolej?vai sautēt ar visu?

    AtbildētDzēst
  4. Sautēju ar visu suliņu-rezultātā šodien sanāca ļoti gardi!Paldies

    AtbildētDzēst
  5. Ko dara ar grūbăm ,vāra un tad liek klāt vai tādas kā ir ber visam klăt lai briest.

    AtbildētDzēst
  6. Jau vairākus gadus gatavoju, neapnīk!

    AtbildētDzēst