05.l tomātu mērce
400gr.rīvēti burkāni
400.gr sagriezti sīpoli
2gl nevārītas grūbas
4ēdk sāls
3 ēdk etiķis 9%
1 ēdk dilles
0.5 l eļļa
Gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pieber sāli un noliek uz 2-4 stundām, lai atsulojas. Pa to laiku sasmalcina sīpolus, sarīvē uz rupjas rīves burkānus un uz pannas apcep. Visus receptē paredzētos produktus (izņemot etiķi) liek katlā un sautē 1.5 stundas uz lēnas uguns. 5 min pirms sautēšanas beigām pielej etiķi. Karstu pilda burkās, aizvāko.
sanāca 8 720 ml burciņas. Paldies par recepti! Garša kā nākas.
AtbildētDzēstBūs jāizmēģina,kā reiz nopirkušās grūbas
AtbildētDzēstNo gurķiem to atsulojošo siliņu jänolej?vai sautēt ar visu?
AtbildētDzēstSautēju ar visu suliņu-rezultātā šodien sanāca ļoti gardi!Paldies
AtbildētDzēstKo dara ar grūbăm ,vāra un tad liek klāt vai tādas kā ir ber visam klăt lai briest.
AtbildētDzēstEs vienmēr vispirms grūbas izmērcēju.
DzēstZiemā bija top zupa. Ļoti laba!
AtbildētDzēstJau vairākus gadus gatavoju, neapnīk!
AtbildētDzēst