Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2014. gada 18. augusts

Ziemassvētku liķieris


100 g žāvētu aprikožu
100 g žāvētu dateļu
125 g žāvētu plūmju
1/2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Puse kanēļa standziņas
3 krustnagliņas
3 aromātisko piparu graudi
1 šķipsna kardamona sēklu
700 ml degvīna
200 ml Dansukker Karameļu cukura




Augļus ieliek burkā un pārlej ar pusi alkohola. Burku aizvāko un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 2–3 diennaktis.

Nolej šķidrumu. Ielej burkā atlikušo degvīnu, cukurus un garšvielas. Ļauj pastāvēt četras nedēļas.

Nofiltrē garšvielas, ielej pudelē un glabā līdz Ziemassvētkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru