Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Paprika,pildīta ar burkāniem un sīpoliem*



24 vidēji lielas paprikas
2 kg tomāti
500 gr sīpoli
1,5 kg burkāni
4 tējk. sāls
1/2 tējk. malti melnie pipari
1 tējk. cukurs
4-5 daiviņas ķiploka














Burkānus sagriež salmiņos,sīpolus pusgredzenos. Sīpolus eļļā apcep līdz viegli zeltainai nokrāsai. Burkānus sacep gandrīz gatavus,bet stingrus. Tomātus sablenderē,Liek grāpī kopā ar garšvielām,burkāniem,sīpoliem un saspiestiem ķiplokiem. Uzvāra un vāra 15 minūtes. Tad ar dakšiņu vai putukaroti ķeksē ārā biezumus un pilda paprikās. Paprikas liek citā grāpītī ar vaļējo galu uz augšu,pārlej pārpalikušo tomātu-burkānu-sīpolu maisījumu,uzvāra un uz lēnas uguns vāra 15-20 minūtes. Tad papriku karstu liek burkās,parlej ar biezeni no grāpīša. Burkas aizvāko.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru