Gurķi - 1 kg
Sāls - 1 ēd.kar.
Saišķis dillīšu
2 daiviņas ķiploka
Pēc šīs receptes gurķīši ir gatavi lietošanai jau pēc 6-8 stundām.
Dillītes un ķiplokus smalki sagriež. Gurķīšus vismaz stundu mērcē ledusaukstā ūdenī. Tad ar dvielīti kārtīgi nosusina - gurķi nedrīkst būt mitri - nogriež galiņus un saliek plastmasas maisiņā. Pārkaisa ar sāli un zaļumiem. Maisiņu cieši aiztaisa un kārtīgi sakrata. Liek ledusskapī uz 6-8 stundām.
Gurķīši sanāk kraukšķīgi un koši zaļi.
Ledusskapī gurķi zaudē savu smaržu!
AtbildētDzēstNebūs īsti taisnība. Gurķi ļoti ātri zaudē aromātu un savīst tieši istabas temperatūrā. Ledusskapī (ne saldētavā) svaigus gurķus droši var glabāt pat līdz 20 dienām,ja temperatūra ir 2-5°C un gaisa mitrums - 85%.
DzēstLedusskapī neiesaka turēt tomātus un citus silto zemju augļus - banānus,apelsīnus,mango,melones,arbūzus. Šie visi tiešām ledusskapī zaudē savu aromātu.