Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2015. gada 4. augusts

Ievārījums ar kartupeļu miltiem


Nu nepatīk man pārvārītas un pārsaldinātas zaptītes!!! Vienmēr esmu gribējusi pagatavot ievārījumu, kurš būtu mēreni salds, ar dabīgu ogu aromātu un nepārvārīts stundām ilgi. Kā risinājums - pēdējā laikā populārais ievārījumu cukurs. Bet tā cena...
Šogad saņēmos eksperimentam.
Negaidīti tiku pie pamatīga daudzuma ķiršu. Iztīrīju no kauliņiem un viegli sablenderēju.
Uz 1 kg iztīrīto ķiršu izmantoju 1/2 kg visparastākā lētā cukura. Un - uz 1/2 litru sablenderēto ogu - 1 kārtīgu ēdamkaroti kartupeļu miltu. Kartupeļu miltus pirms pievienošanas kopējai masai kārtīgi samaisīju ar mazāku ogu daudzumu - lai neveidotos kunkulīši.
Tad visu uz plīts nepārtraukti maisot karsēju, kamēr sāk vārīties, un, turpinot maisīšanu, vārīju vēl 15 minūtes.
Gatavo ievārījumu verdošu lēju tīrās burciņās, tūlīt aizvākoju un sasedzu ar segām, lai atdzišana notiktu lēnām.
Viss!!! 'Mans ķiršu ievārījums ir tieši tāds, kādu vēlējos - nepārvārīts, nepārcukurots, biezs, ar ogu gabaliņiem, dabīgā ķiršu krāsā un ar patīkamu saldškābu garšu.
Pēc tādas pat receptes jau paspēju pagatavot arī aveņu ievārījumu, plānos ir ērkšķogas, upenes, plūmes...
Varbūt kādam noder?
Lai izdodas!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru